La xacra dels desnonaments continua i aquest dimarts se n’ha executat un al Raval, el d’una família del número 11 del carrer de la Cera. És una mare sola amb tres fills, almenys un menor d’edat, que feia anys que havien ocupat un pis propietat de la Sareb, l’anomenat banc dolent. El sindicat d’habitatge del barri ha denunciat que es tracta d’una família vulnerable i que el llançament no ha estat notificat ni als afectats, ni a Serveis Socials, ni als equips municipals d’habitatge.

Aquest llançament s’hauria d’haver aturat. Això és inacceptable, no entenc com un jutge pot donar l”ok’ perquè es produeixi un desnonament d’aquest tipus”, critica Elena Martín, membre del sindicat. Segons explica, la dona desnonada havia deixat de treballar per culpa de la pandèmia i, a més, els últims dies era a casa en quarantena per possible positiu de covid-19. De fet, aquest dimarts el SEM li ha realitzat un test d’antigens amb resultat negatiu.

Almenys sis furgons dels antiavalots dels Mossos

Al carrer s’hi ha desplegat un ampli dispositiu policial amb almenys sis furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra. El col·lectiu en defensa del dret a l’habitatge ha posat èmfasi en el fet que es tracta d’un pis de la Sareb, “pagat per tots” . També carrega contra el dispositiu policial i alerta que s’han fet “identificacions aleatòries” a alguns dels 30 activistes que s’hi han concentrat.

activistes del Sindicat d'Habitatge del Raval en un desnonament del carrer de la Cera
Una trentena d’activistes han respost a la crida del Sindicat d’Habitatge del Raval i s’han mobilitzat per aturar el desnonament

Crítica de l’Ajuntament perquè no se’ls havia avisat

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha criticat via Twitter que no se’ls hagués notificat el desnonament i, de fet, afirma que se n’han assabentat pels moviments socials. Martín també ha carregat contra el “gran dispositiu policial” i ha demanat un canvi legal “urgent” per impedir “barbaritats” com aquesta. Segons l’Ajuntament, els Serveis Socials i els equips d’habitatge han acordat la recollida de pertinences els pròxims dies i ara la família es troba en un allotjament d’emergència.