Ni 24 hores ha durat el mural que l’artista Roc Blackblock va pintar aquest diumenge al Parc de les Tres Xemeneies: aquest dilluns al matí operaris del servei de neteja de l’Ajuntament han repintat el mur, tal com ha capta el vídeo de l’usuari de TikTok @marcianosn. En el dibuix s’hi veia la cara del rei emèrit amb fletxes de plomes republicanes i un escrit en què se l’acusava de lladre. També hi havia proclames reclamant la llibertat de Pablo Hasél.

A la xarxa les crítiques no s’han fet esperar: molts usuaris han mostrat el rebuig a l’actuació de la brigada de neteja, entre ells, el raper Valtònyc o el mateix Pablo Hasél.

La resta de grafits que es van pintar durant l’acció artística de diumenge en suport a Pablo Hasél, per ara, no s’han esborrat.

L’artista s’ha mostrat sorprès que l’hagin esborrat i que ho hagin fet tant ràpidament. “Em sorprèn, em decep i em fa ràbia“, ha dit. A més, considera una ofensa el fet que s’han mantingut un mural on hi diu “llibertat d’expressió” just al costat d’on hi ha el mural esborrat.

L’Ajuntament diu que no hi ha tingut res a veure

L’Ajuntament ha assegurat que es tracta d’un error i que està investigant què ha passat. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha explicat que ja han demanat disculpes a l’autor. Aquest, per la seva banda, reclama que se li permeti tornar a fer el mural.