Polèmica entorn d’un grafit que es pot veure al Parc de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, i que el sindicat Sapol ha demanat que es retiri de “forma immediata”. Al dibuix s’hi pot veure la imatge d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana cremant, que reprodueix els incidents durant les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél a Barcelona.

El sindicat policial condemna “rotundament la pintada” i recorda que aquells van ser uns fets “que van posar en risc la integritat física d’un agent”. L’Ajuntament va anunciar que es presentaria com a acusació particular per l’atac.

Un altre grafit que genera polèmica

No és la primera vegada que un grafit, pintat al Parc de les Tres Xemeneies crea polèmica. Fa uns mesos, l’artista Roc Blackblock va pintar un mural en suport de Pablo Hasél, en què apareixia la imatge del rei emèrit. El dibuix va durar menys de 24 hores perquè els serveis municipals de neteja el van esborrar. L’Ajuntament va afirmar que s’havia fet “per error” i l’artista en va tornar a pintar un altre uns dies més tard al mateix espai. El dibuix, però, va aparèixer vandalitzat al cap de poques hores.

El PP també en demana la retirada

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez, ha registrat aquest dilluns un prec a l’alcaldessa en què li demana “la retirada i neteja immediata” del mural al Parc de les Tres Xemeneies amb la pintada d’una furgoneta de la Urbana en flames. Pel regidor, que reclama esborrar el mural en un màxim de 48 hores, la imatge és “una pintada ofensiva amb expressions d’odi contra el cos de la Guàrdia Urbana”.