vaga Ryanair 2022

La companyia Ryanair ha anunciat la tornada a l’activitat a partir del mes de juliol des de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. És l’anunci de la tornada a la normalitat després de la pandèmia del coronavirus. La reactivació de l’activitat l’acompanyen amb una oferta de tarifes reduïdes per incentivar els viatges a l’estranger en una vintena de països, a més de diverses destinacions domèstiques. Les tarifes reduïdes, però, tenen com a data límit la mitjanit del dia 26 de juny.

Amb aquesta oferta de preus, l’aerolínia de baix cost pretén incentivar la compra de bitllets, malgrat la incertesa encara existent respecte a l’evolució de la pandèmia. En aquest sentit, no ha explicat quina serà la política de la companyia si s’han d’interrompre novament els desplaçaments respecte als bitllets comprats. Contràriament ha anunciat a les persones a qui es van cancel·lar els vols arran del confinament que ara és el moment de bescanviar-los.

Es mesurarà la temperatura dels viatgers

D’altra banda, la companyia ha anunciat tota una sèrie de mesures per garantir la seguretat sanitària dins dels seus avions. L’ús de la mascareta serà obligatori en tot el trajecte i demana als viatgers que es prenguin la temperatura abans de sortir de casa per emprendre el vol. Explicita que a l’aeroport es comprovarà que el passatger no tingui febre. En cas afirmatiu se l’enviarà a casa. Els mateixos passatgers hauran de facturar l’equipatge de manera individual i automatitzada. Recomana la distància social de seguretat i la higiene de mans i demana no fer cua davant la porta d’embarcament fins que els passatgers amb bitllets prioritaris hagin embarcat. Amb l’objectiu de limitar qualsevol contacte innecessari serà el mateix passatger qui haurà d’escanejar el bitllet abans d’entrar a l’avió.

Asseguts en tot moment

Ryanair informa que els avions es desinfecten acuradament i que s’han instal·lat filtres d’aire d’alta qualitat amb estàndards hospitalaris. No es permetrà l’ús de diners dins l’aparell ni tampoc fer cua per anar al lavabo. També se sol·licitarà estar assegut en tot moment dins l’avió.

La companyia anuncia que tornarà a l’activitat amb més de 550 rutes des de i amb Espanya com a destinació. Ryanair Holdings és l’empresa matriu de Buzz, Lauda, Malta Air i Ryanair DAC. Abans de la pandèmia del coronavirus transportaven 149 milions de passatgers a l’any.