L’entitat Bona Voluntat en Acció fa més de 20 anys que treballa repartint aliments i acompanyant i assessorant persones en risc d’exclusió social del Poble-sec. La crisi del coronavirus els ha obligat a reforçar el repartiment de lots de menjar, ja que s’ha duplicat el nombre de persones que necessiten cistella: de 160 famílies, s’ha passat a donar servei a més de 300.

S’ha pogut fer front a l’augment de la feina gràcies, en part, a les donacions i el suport logístic de les entitats del barri. La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, per exemple, ha posat en marxa la campanya “El Poble-sec amb Bona Voluntat” per ajudar en la distribució dels lots i la recepció d’aliments en diferents punts del barri. Però també altres associacions, com els castellers o les parròquies del barri, han sumat esforços per poder repartir les cistelles entre els que més ho necessiten.

Necessiten voluntaris i donacions de cara a l’estiu

Durant les setmanes més dures de la pandèmia, no han faltat els voluntaris, les donacions, ni les aportacions econòmiques: només el servei de repartiment d’aliments ha disposat d’una cinquantena de persones voluntàries. Tot i això, la Coordinadira d’Entitats del Poble-sec tem que aquesta tendència es trenqui de cara a l’estiu, ja que la necessitat continuarà sent-hi. I més ara que han deixat de servir àpats calents, com moltes altres entitats de la ciutat, i molts dels beneficiaris passaran a rebre la cistella setmanal.

Canvi en el perfil d’usuaris

La coordinadora de l’entitat Bona Voluntat en Acció, Mercè Amat, reconeix que durant les setmanes de la pandèmia ha canviat el perfil dels usuaris. “Ha vingut molta més gent amb papers, molta gent que s’ha vist afectada per un ERTO i que ha necessitat rebre menjar per un temps concret”, conclou Amat.