Per a alguns veïns de Vallbona poder fer la compra diària era tot un viacrucis. La majoria, per proximitat, compren als comerços de Montcada i Reixac i, fins ara, les alternatives per arribar-hi eren força limitades: o bé creuar el turó per un petit camí de terra d’accés difícil o bé recórrer el tram que voreja el rec Comtal, just a tocar de les vies de la Renfe i que fa el recorregut més llarg. Després de llargues reivindicacions veïnals, aquest dijous s’ha inaugurat una via per a vianants que uneix Vallbona i Montcada. Les obres, executades i sufragades pel Consorci del Besòs, es van iniciar el desembre del 2019 i parteixen del carrer d’Oristà, al barri de Vallbona, de Barcelona, fins al carrer del Bosc, a Montcada i Reixac.

S’hi ha col·locat una plataforma de formigó, que rebaixa el fort pendent de la zona, i s’hi ha instal·lat una barana per garantir la seguretat dels vianants. També s’ha creat una zona enjardinada amb arbres i plantes al voltant del camí i s’hi han instal·lat bancs i un mur de protecció a la banda de la muntanya.

Nou camí entre Montcada i Vallbona

Aquesta nova connexió substitueix el traçat anterior. A partir d’ara, els vianants podran anar des del carrer d’Oristà fins al carrer del Bosc amb més comoditat. Amb aquesta actuació els ajuntaments dels dos municipis volen fer “un pas endavant en la millora de la cohesió social”.

Els veïns hi troben algunes mancances

Els veïns han explicat a betevé que estan molt agraïts per la construcció de la via nova, tot i que hi troben algunes mancances. Una de les zones que han aixecat més controvèrsia és una rampa que desemboca a unes escales al final del camí a Montcada i Reixac.

Per la seva part, l’Ajuntament de Montcada ha explicat que aquesta rampa no formava part del projecte inicial i el dona per acabat. Tot i això ha anunciat que es plantejarà fer una segona actuació per mirar d’atendre els requeriments dels veïns. Això sí, aquestes millores “s’hauran d’encabir en els pressupostos de l’any vinent”.