El Parc Güell va reobrir a tot el públic després de la pandèmia l’1 de juliol amb la zona regulada ampliada. Això suposa un obstacle per als venedors ambulants, que abans podien accedir a una part del parc per vendre els seus productes. Ho ha dit el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, en què també ha anunciat que els controls d’aforament a les platges “han arribat per quedar-se”.

Badia ha reconegut que el model nou del Parc Güell, que també preveu reduir l’aforament a la meitat, suposa una mesura dissuasiva: “El ‘top manta’ es vinculava al turisme i ara deixarà de tenir aquest atractiu”.

2.500 visitants el primer dia de pagament

En el retorn a l’activitat total del Parc Güell va haver-hi 2.500 visites en total. Segons Eloi Badia, són xifres similars a les registrades durant les setmanes de desescalada, quan els barcelonins podien anar-hi a passejar. Del total de visites, 500 eren persones que van pagar entrada, mentre que les 2.000 restants eren veïns que hi van accedir pagant, amb el carnet de biblioteques o amb el títol Gaudir Més. La zona de pagament s’ha ampliat a tot el sector sud del parc, fet que genera opinions diverses entre els residents.