Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment dos homes de 48 i 53 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un altre contra la propietat industrial. Segons la policia es tracta dels administradors de dues empreses majoristes de drogueria que van distribuir des de finals del 2018 de més de 15.000 capses de preservatius falsificats i més de 41.000 capses de preservatius sense marcatge CE (que certifica que el producte compleix les garanties sanitàries per distribuir-los a Europa).

Els profilàctics, de la marca Durex, s’haurien venut en petits supermercats de Barcelona, un dels quals estaria situat a la travessera de les Corts. La investigació parteix de la denúncia d’un particular que va alertar que des d’aquest últim establiment s’estarien venent preservatius que podrien ser falsos ja que presentaven característiques molt diferents de les del producte original. Fonts policials asseguren que la majoria dels establiments haurien adquirit els preservatius a venedors ambulants i sense cap tipus de garantia sanitària ni factura legal. Aquests s’haurien proveït dels profilàctics en un magatzem de venda al major de productes de drogueria a Sant Adrià de Besòs i a Santa Perpètua de la Mogoda.

Salut i els Mossos recomanen no utilitzar aquests productes

Es tracta concretament d’aquests preservatius:

  • Durex Natural Comfort, del lot 1000221414 amb data de caducitat 2024-05
  • Durex Dame Placer, del lot 1000603437 amb data de caducitat 2024-05

Els Mossos d’Esquadra i el Departament de Salut recomanen a establiments i usuaris que, si detecten aquests preservatius amb els lots i les dates de caducitats indicats, no els utilitzin i els retirin del mercat. Es tracta, segons Salut, de productes sense cap garantia sanitària i que constitueixen un risc per a la salut.