Toc de queda a Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà de decidir en les properes hores si avala la pròrroga del toc de queda anunciada aquest dimarts pel govern català. La mesura afecta 176 municipis, que tindran limitada la mobilitat entre la 1 i les 6 h.

Catalunya rebaixa el llindar per aplicar el toc de queda

La Generalitat ha fet alguns canvis en la petició que ha fet arribar a l’Alt Tribunal. Per primera vegada, vol prorrogar el confinament nocturn durant dues setmanes, és a dir, fins al 20 d’agost, i no una com ha fet fins ara.

D’altra banda, també vol canviar el criteri per decretar el toc de queda. Fins ara, s’establia a les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. En canvi, ara s’ha rebaixat als 250 positius per cada 100.000 habitants.

S’obre la vacunació dels 12 als 15 anys

Aquest dimecres, Catalunya començarà a vacunar els adolescents d’entre 12 i 15 anys. Ho ha anunciat el president del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, qui també ha animat a les famílies perquè concretin la cita aquesta mateixa setmana. En total, aquesta franja d’edat aplega unes 300.000 persones.

Catalunya té 80.000 dosis disponibles

La portaveu del govern, Patrícia Platja, ha assegurat que actualment hi ha 80.000 dosis de la vacuna disponibles i ha demanat als catalans que es vacunin, tot i ser període de vacances. “És important no demorar-ho”, assenyala. Salut facilitarà a la ciutadania que es puguin vacunar on estiguin passant la temporada d’estiu, però demana que tinguin en compte que on es posin la primera dosis de la vacuna s’hauran de posar també la segona.