vacuna astrazeneca

Amb la gran varietat de vacunes de la covid que hi ha al mercat, el calendari de vacunació a Catalunya va canviant i, això, fa que la data en què ens toca rebre la vacuna no estigui encara clara. Tot i això, la calculadora per saber quan toca vacunar-se. Omni Calculator permet conèixer dates possibles per rebre el vaccí.

El Govern espanyol manté l’objectiu de tenir el 70 % de la població espanyola —33 milions de ciutadans— immunitzats abans d’acabar el mes d’agost. De moment, l’estratègia de vacunació ha fixat com a grups prioritaris els grans dependents, els usuaris de les residències, personal sanitari i altres treballadors essencials, majors de 80 anys i, també, persones afectades per determinats tipus de malalties.

Ara bé, molts es pregunten quan els tocarà rebre la vacuna contra la covid; i a això ara hi respon la calculadora del torn de vacunació a Espanya.

Com funciona la calculadora per saber el torn de vacunació?

Aquesta plataforma d’Omni Calculator prediu una data estimada tant per a la primera dosi de la vacuna com per tenir la pauta completa. El càlcul es fa a través dels criteris de priorització fixats pel Govern espanyol i la taxa de vacunació setmanal.

Un cop has accedit a la calculadora virtual, cal marcar la comunitat autònoma on es resideix i també l’edat. A més, cal espeficicar altres detalls com si s’és treballador essencial, si hi ha condicions d’alt risc o si s’està embarassada. Un cop completat, la calculadora ofereix a l’usuari una finestra tremporal del període en què podria rebre la primera dosi de la vacuna i, a més, calcula quanta gent hi ha abans que ell a la “cua”. La plataforma també calcula quan es rebrà la segona dosi.

El ritme de vacunació a Catalunya

Amb dades de dilluns 12 d’abril i, segons informa Salut, ara mateix a Catalunya hi ha 1.327.873 persones que ja han rebut la primera dosi de la vacuna anticovid, cosa que representa el 17,2 % de la població catalana. D’aquests, 462.795 ja han rebut també el segon vial i, per tant, tenen la pauta de vacunació completada. Proporcionalment, respecte al total de la població, representen el 6 % dels catalans.