nens jugant parc

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha començat a avaluar l’ús de la vacuna de Pfizer en infants d’entre cinc i 11 anys. Després d’autoritzar-la en majors de 12 anys, el regulador europeu avalua ara si n’amplia l’ús als nens més petits. Segons ha anunciat en un comunicat, el Comitè de Medicaments Humans analitzarà els resultats de la vacuna, inclosos els d’un estudi que s’està fent amb infants d’entre cinc i 11 anys per decidir-ho. L’EMA preveu que podrà prendre la decisió en un parell de mesos, en cas que “no es necessiti informació suplementària”.

En espera del dictamen de l’EMA, el Departament d’Educació va anunciar a mitjans de setembre que la vacunació dels menors d’11 anys podria començar entre gener i febrer de l’any vinent i que es podria fer a les escoles.

L’assaig clínic de Pfizer conclou que la vacuna és segura

L’avaluació de l’EMA arriba després que Pfizer anunciés els resultats positius de l’assaig clínic en nens de cinc a 11 anys. La companyia assegura que la vacuna és segura i afegeix que, en aquestes edats, té una resposta d’anticossos i efectes secundaris comparables amb la d’un estudi anterior fet amb joves d’entre 16 i 25 anys.

Moderna també està fent assajos clínics amb nens. De fet, Pzifer i Moderna són les dues vacunes que s’administren a la població adolescent d’entre 12 i 15 anys. Aquesta franja d’edat es va obrir de forma massiva a principis d’agost.