El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha referit a les agressions que ha patit el cos dels Mossos d’Esquadra en els últims mesos, tant a les macrobotellades que han marcat l’estiu com en altres situacions durant la nit. Elena ha dit que són “inacceptables” i ho ha atribuït a una societat “tensionada” després de les conseqüències de la pandèmia.

Precisament, fa setmanes que els sindicats policials es queixen d’una manca d’autoritat i que les agressions als agents “s’han normalitzat. Elena ha parlat en l’acte del Dia de les Esquadres, en què s’han repartit una vintena de condecoracions a diferents membres dels cossos policials i també entitats, com Arrels Fundació. La celebració feia dos anys que no se celebrava per la pandèmia i aquest dilluns s’ha recuperat amb un acte al Museu del Disseny.

Unes lleis policials “massa antigues”

El conseller ha estat l’encarregat de cloure la cita amb un discurs en què també ha reivindicat una modernització de les lleis policials: “La legislació és massa antiga. Tenim un país diferent del de fa 25 anys”, ha dit. Elena ha estat acompanyat pel major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i entre el públic també hi havia el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle.