Dia Mundial Cancer Mama

A Catalunya es van detectar 4.626 casos de càncer de mama el 2020. És el més freqüent en les dones catalanes i representa un 30 % dels tumors que es diagnostiquen entre la població femenina, segons l’Institut Català d’Oncologia. Aquest 19 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, es vol conscienciar la població de la importància d’un diagnòstic precoç de la malaltia.

La mamografia, clau per a una detecció precoç

Si s’agafa el tumor en una etapa inicial, quan encara no produeix molèsties, multiplica les possibilitats de curació. Aquí tenen un paper fonamental les mamografies. Segons l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), aquesta prova i les ecografies poden reduir la mortalitat del càncer de pit entre un 15 i un 30 %. Per això, el Departament de Salut recomana fer-se una mamografia cada dos anys a totes les dones d’entre 50 i 69 anys.

La campanya de l’AECC “Treu pit per les més vulnerables”

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, l’AECC ha organitzat diverses activitats en format presencial i en línia. A més, ha posat en marxa la campanya “Treu pit per les més vulnerables”. La iniciativa pretén sensibilitzar de totes les problemàtiques associades al càncer de mama i recaptar fons per ajudar aquelles dones que com a conseqüència de la malaltia són més vulnerables emocionalment i econòmicament.