A partir del febrer, les proves de detecció del coronavirus que es facin als alumnes d’institut si són contacte d’un positiu seran tests d’automostra. Ho ha dit la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, en la compareixença per fer balanç de la tornada a les aules després de Nadal.

Cuenca ha detallat que l’experiència dels docents en el cribratge massiu al professorat que s’està fent aquest gener “servirà” per fer-ho amb alumnes aquest segon trimestre. Molt probablement, les proves s’iniciïn al febrer, un cop s’acabin aquestes proves al personal educatiu que s’estan fent aquest mes de gener.

Els sindicats havien frenat els tests d’automostra

El departament recupera així la intenció inicial de fer els tests als estudiants sense personal sanitari i només amb supervisió dels professors, una iniciativa que va despertar els recels dels sindicats educatius, que van rebutjar-ho frontalment al novembre.

Aquest gener s’ha fet una crida a 170.000 professionals del centre per participar en els cribratges. En la primera setmana, a Barcelona s’han testat 7.664 professionals de 51 centres educatius. El sindicat USTEC ha qüestionat les proves assegurant que “no serviran de res”.