L’investigador del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BIOCOM-SC), Daniel López Codina, assegura que l’evolució de la positivitat en els tests ràpids i de la taxa d’incidència (Rt) fa preveure que “estem a la frenada dels contagis” de la tercera onada. Ara bé, alerta que s’hi està arribant “amb una incidència altíssima i els hospitals i les UCI plens”.

Per això, i preveient que “si comencem a millorar ho farem d’una manera molt lenta”, considera que “és imprescindible no canviar les mesures de control o, fins i tot, incrementar-les”. Una de les opcions més eficaces per reduir dràsticament la incidència, explica, “és un confinament domiciliari de 15 dies”.

Preocupació per la variant britànica

L’evolució de la corba actual, i així ho va explicar també Salut, està molt condicionada per si la variant britànica produeix una acceleració dels contagis. Segons López Codina “és esperable que l’arribada d’aquesta variant causi una variació del ritme de contagis”. Ara bé, “no necessàriament s’ha de reproduir el que ha passat altres països si es reacciona ràpidament o si es detecta que els casos es disparen”.