alumnes amb motxila escola
Foto: Clarens Val

Les jornades de portes obertes perquè els pares puguin triar l’escola dels seus fills per al curs 2021-2022 tornaran a ser presencials. El Departament d’Educació ha fet arribar als centres les pautes que han de seguir per poder dur a terme les visites de les famílies en el context de pandèmia actual. La jornada de portes obertes és un pas previ molt valorat pels pares en el procés de tria de centre, i que s’ha de fer abans que comenci la preinscripció escolar del proper curs, el 15 de març.

L’any passat no es van poder fer aquestes visites per culpa de la pandèmia, però el departament considera important que les famílies puguin “rebre de primera mà la informació”. Alguns sindicats de secundària, però, consideren que aquesta és una opció “irresponsable”.

Grups de 10 persones, amb cita prèvia i a l’aire lliure

Una de les pautes que Educació ha donat als centres és que les reunions siguin d’un màxim de 10 persones, acompanyades d’un màxim de tres professionals més de l’escola. També ha especificat que aquestes trobades s’han de fer fora de l’horari lectiu, amb cita prèvia i, si és possible, a l’aire lliure o en un espai “permanentment ventilat”. Un cop s’acabi la visita es desinfectarà l’espai on s’hagi realitzat. D’altra banda, tampoc no s’entregarà a les famílies cap documentació en paper sobre l’escola, sinó que tota aquesta informació s’enviarà telemàticament.