Gossos

Un dels motius pels quals es pot trencar el confinament que imposa l’estat d’alarma per coronavirus és treure el gos al carrer perquè faci les seves necessitats. Aquest és l’argument que, probablement, ha portat nombroses persones a plantejar-se adoptar un animal aquests dies.

El doble de sol·licituds d’adopció en una setmana

Alba Contreras, treballadora de la Lliga per a la Protecció d’Animals i Plantes de Barcelona assegura que si abans del confinament rebien 15 o 20 correus al dia de persones que s’interessaven a adoptar un gos, ara en són 40. Contreras afirma que es tracta d’accions “impulsives” que venen motivades per les ganes de sortir de casa i perquè ara “molta gent té temps lliure”. Però quan tot torni a la normalitat, declara Contreras, i “es torni a la rutina”, aquests animals poden tenir problemes. 

També la Societat Protectora de Mataró  hi ha vist un interès creixent, especialment de  l’acollida “perquè ara la gent té temps”. Asseguren que dels 15 correus per acollir i adoptar que rebien a la setmana abans de la crisi han passat als 100 correus electrònics. Des del Centre d’Acollida d’Animals de Barcelona afirmen que no s’ha vist augmentada la demanda d’adopcions i que la gent es continua informant sobre els animals i fent reserves. El mateix centre assegura que en els 10 primers dies des que es va decretar l’estat d’alarma van entrar un total de 39 animals (29 gossos i 10 gats) i en van sortir 26 (20 gossos i sis gats), unes xifres, diuen, dins de la normalitat.

Tancada l’atenció al públic

Per ara, les opcions d’acolliment o adopció són inviables ja que tant el CAACB com la majoria de protectores privades no admeten visites aquests dies en compliment del decret de l’estat d’alarma. Segons Alba Contreras, no volen arriscar la salut de les persones que treballen al centre.

Els animals, els més malparats

Els més perjudicats, sens dubte, pel confinament decretat per la crisi de la covid-19 són els animals de la majoria de protectores perquè els voluntaris que els treien a passejar ja no hi poden anar. Alba Contreras, de la Lliga per a la Protecció d’Animals i Plantes de Barcelona assegura que ho fan els treballadors. També a la protectora de Mataró, que s’organitzen per anar a treballar de dos en dos. A la gossera municipal asseguren que els voluntaris hi continuen anant en grups reduïts perquè els gossos puguin passejar i fer les seves necessitats. Eva Fornieles, coordinadora de l’Àrea d’Animals Domèstics de FAADA, va denunciar a betevé que la situació dels animals als centres d’acollida és “bastant crítica”