Les universitats catalanes continuaran fent classes en línia, almenys, fins al mes de maig per la crisi oberta per l’expansió del coronavirus. Així ho han acordat aquest divendres els rectors dels diferents centres, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. La decisió es produeix després que una de les principals universitats del país, la UAB, fes públic aquest dimecres que donava per acabades les classes presencials aquest curs.

No es descarten activitats presencials al juny

Davant la possible extensió del termini marcat en el decret d’estat d’alarma, la Generalitat i els rectors han acordat que totes les activitats lectives es reprendran en modalitat no presencial després de les vacances de Setmana Santa i es faran, per tant, de manera virtual. De moment, però, no s’ha descartat que més endavant, al mes de juny, es pugui reprendre alguna activitat presencial, una decisió que, segons la Generalitat, dependrà de la situació d’emergència sanitària.

Durant la reunió, que s’ha fet per videoconferència, les diferents universitats s’han compromès a treballar conjuntament en el Consell Interuniversitari Catalunya (CIC) per avaluar els diferents escenaris que poden tenir lloc d’aquí a final de curs, així com donar suport a les famílies que es troben actualment en situacions complicades. Per part de la Generalitat, s’ha posat de relleu el paper que estan jugant les universitats en la contribució a la investigació científica de la covid-19. 

En la reunió telemàtica han participat representants de les principals universitats catalanes, entre les quals la Universitat Autònoma de Barcelona, que ja va anunciar aquest dimecres a la comunitat educativa en un correu electrònic que les seves facultats no farien més classes presencials aquest curs.