La pandèmia del coronavirus té conseqüències socials i econòmiques molt visibles però també en té per als animals. La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha dit en una entrevista a betevé que la situació en alguns centres d’acollida d’animals és “bastant crítica”.

Més animals i menys treballadors

Actualment els centres d’acollida no donen en adopció animals però sí que es fa el servei de recollida dels que s’han perdut o han estat abandonats. Tal com ha explicat Eva Fornieles, coordinadora de l’Àrea d’Animals Domèstics de FAADA, “si ja teníem els centres saturats i la recollida no s’atura, aquests centres estaran més plens i això afecta la qualitat de vida dels animals”. A tot plegat s’hi afegeix el fet que els espais d’acollida no accepten voluntaris o només els imprescindibles per a les necessitats bàsiques.

Menjadores amb pinso anticonceptiu per als coloms

FAADA i altres entitats han demanat a l’Ajuntament que reparteixi més menjadores amb pinso anticonceptiu per als coloms a tots els districtes de Barcelona. Segons ha explicat Fornieles, els coloms s’alimenten de moltes restes dels humans i ara els falta menjar. Amb aquesta mesura, s’alimentarien aquestes aus i se’n controlaria la població.

Consells per als gossos confinats

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals aconsella que durant el confinament els animals tinguin una rutina horària per sortir al carrer, que gaudeixin del moment, que juguem amb ells i que en repectem el temps de descans.