El director dels Mossos, Pere Ferrer, ha insistit que l’actuació en un pis del Raval aquest dilluns a la nit no va ser un desnonament sinó una desocupació perquè “no era ni una família vulnerable ni una ocupació per viure-hi”. “Era un pis buit, a dins no hi havia res, una persona va ocupar el pis i va fer saltar l’alarma”, ha dit a Catalunya Ràdio.

Ha defensat també que es van fer tasques de mediació i es va oferir l’activació dels serveis socials. Ferrer ha assegurat que hi va haver una “voluntat de tensionar l’ambient” i de crear interessadament una situació de conflicte per part d’un sector. “Els Mossos no som els responsables ni de tirar ous ni d’encendre un contenidor”, ha dit Ferrer sobre la desocupació a Ciutat Vella, que va acabar amb aldarulls.

El director dels Mossos ha assegurat que la policia va accedir a l’immoble en dues ocasions, una a primera hora de la tarda i una altra al vespre. Per això, ha insistit que les persones que havien ocupat l’immoble coneixien la situació, es va parlar amb elles i els van oferir els Serveis Socials. Ha assegurat que els serveis d’ordre públic no van aparèixer fins que no hi havia un punt més de “tensió”.

Investigació policial oberta

D’altra banda, sobre l’actuació de l’agent de la Guàrdia Urbana que va disparar una persona sense sostre, Ferrer ha explicat que es continua recopilant informació, però no ha volgut entrar a valorar la intervenció ja que hi ha una investigació policial oberta. Ha afirmat que continua la investigació i que s’està contestant a la petició de crida i cerca que pesa contra l’home ferit. Ha afegit que forma part de la investigació si l’home duia un ganivet i ha afirmat que el tema és “prou delicat” com per entrar a fer-ne valoracions. Ferrer ha considerat també que només les persones que van estar al lloc dels fets “poden tenir-ne tots els elements de valoració” i per això no ha volgut fer més valoracions.

Sobre el mosso suspès de sou i feina per colpejar un home per saltar-se el confinament i tres agents més apartats, Ferrer ha defensat s’ha actuat amb rapidesa ja que els agents van ser apartats quan van tenir coneixement dels fets a través del vídeo i a finals de setmana ja es van obrir els expedients.

Per acabar, ha afirmat que a l’excap de l’ARRO Jordi Arasa -que previsiblement havia de liderar la unitat de Tedax– se li haurà de donar una destinació mentre que la sentència que pesa sobre ell no sigui ferma però ha afegit que la tria la direcció operativa. “Fins que la sentència no sigui ferma aquest senyor ha de treballar. On? Ho decidirà l’operativa”, ha manifestat.