(ACN) El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que l’excap de l’ARRO Jordi Arasa no ha estat nomenat cap dels TEDAX. Arasa va ser condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per l’actuació en el desallotjament de l’acampada del 15-M. Sàmper ha dit a TV3 que Arasa es va presentar al concurs per ocupar aquesta plaça i la va guanyar però ha afegit que l’expedient “no està executat ni signat”.

Ha apuntat que més enllà d’haver guanyat la plaça “s’han de veure moltes més coses”, amb relació a la sentència, i ha dit que si acaba sent ferma “no podria tenir aquest càrrec”. Fa dos dies els Mossos van confirmar que la decisió de nomenar Arasa responsable dels TEDAX es va prendre fa unes tres setmanes i que el canvi s’havia fet efectiu.

El conseller ha dit que ell no ha aturat el nomenament sinó que “s’ha aturat abans”, tot i que ha afirmat que ell també ho hauria fet. Sàmper ha recordat que s’ha recorregut en contra de la sentència i ha valorat que si es confirma, ni que sigui per una pena menor, això és incompatible amb exercir el càrrec. “No és que s’hagi aturat, sinó que tenia un vici en l’expedient que fa que ara com ara no pugui tirar endavant“, ha explicat. Amb tot, el conseller ha afirmat taxativament que “no se li ha donat aquest càrrec en cap cas”.

Rebuig dels comandaments policials

El Sindicat de Comandaments dels Mossos d’Esquadra (SICME) s’ha mostrat contrari a l’aturada del nomenament de Jordi Arasa. A través d’un tuit, el sindicat ha assegurat que Arasa és “un funcionari en actiu en espera d’una resolució ferma que pot ser absolutòria“. Defensa que té “el dret i la capacitat” de situar-se al capdavant dels TEDAX. El sindicat considera l’actuació d’Interior com un gest de “precampanya” per les eleccions previstes per al proper 14 de febrer.