Agents de la Guàrdia Urbana han disparat dos trets a una persona que presumptament ha intentat agredir-los amb un ganivet, segons han informat fonts municipals. Els fets han tingut lloc a les 18.35 h a l’altura del número 44 del passeig de Sant Joan. Segons ha informat el consistori, un dels trets li ha impactat a l’abdomen. Es tracta d’un home de 43 anys que està ingressat a l’Hospital de Sant Pau en estat greu, però estable, pendent d’una operació.Mossos i Afers Interns de la Guàrdia Urbana han obert una investigació per esclarir els fets.

El tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle, ha explicat que es tracta d’una persona que ha intentat “agredir agents de la Guàrdia Urbana atacant-los amb una arma blanca, concretament una navalla de grans dimensions”. Així mateix, fonts municipals han explicat que la primera patrulla s’ha apropat al lloc dels fets arran d’una denúncia ciutadana perquè “estava causant molèsties”.

Arma blanca

Batlle ha informat que es podria tractar d’una persona sense sostre i, per tant, en una situació vulnerable. Per això, des de Seguretat s’han posat en contacte amb la regidoria de Drets Socials per saber si tenien identificada la persona com a usuària d’algun servei municipal.

Una hora després, els agents de la Guàrdia Urbana han ampliat el cordó policial al voltant del portal de l’immoble on han ocorregut els fets. Els agents n’han entrevistat testimonis i han resseguit la zona entre matolls i el portal. Fins al passeig de Sant Joan s’hi han desplaçat nombrosos agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, així com un dispositiu del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Testimonis no comparteixen la versió oficial

Testimonis del barri i dels comerços de l’entorn que han presenciat els fets han explicat que la víctima és una persona sense sostre coneguda al barri, molt pacífica, que dormia en un banc del passeig de Sant Joan. Un testimoni dels fets ha donat a betevé una versió diferent de la que ha difós la Guàrdia Urbana. Segons ha explicat, no ha vist que l’home portés cap ganivet i ha informat que carregava, amb un braç, tot un conjunt de rampoines que havia recollit al carrer. Remarca, a més que en cap moment ha vist que l’home mantingués una actitud d’atac contra els agents, en els moments previs als trets.