Una actuació policial a l’edifici número 13 del carrer del Bisbe Laguarda, al Raval, ha generat polèmica. Després de la concentració veïnal aquest dilluns al matí per evitar-hi un desnonament, els Mossos d’Esquadra hi han tornat a la tarda per fer fora una dona d’un altre immoble del mateix edifici. Els concentrats critiquen que el desallotjament s’hagi executat quan faltaven poques hores per a l’inici del toc de queda.

El Sindicat de Llogateres i Llogaters ha alertat de l’actuació policial a les xarxes socials. Amb un vídeo en què es veuen empentes entre concentrats i agents, l’entitat acusa els Mossos d’Esquadra de saltar-se el protocol del decret català contra els desnonaments i d’expulsar “violentament” tres famílies vulnerables de casa seva.

Altres moviments com el Sindicat d’Habitatge del Raval han compartit més imatges de la intervenció policial. En declaracions a betevé, l’entitat ha explicat que tots els pisos de l’edifici són propietat d’un mateix gran tenidor.

Una ocupació “flagrant”, segons la policia

Fonts policials han assegurat a betevé que aquest dilluns al matí ha saltat l’alarma de l’habitatge per l’entrada d’una persona. Una parella d’agents de paisà l’han identificat per un presumpte delicte d’ocupació flagrant. D’acord amb els Mossos, el propietari de l’immoble ha interposat una denúncia i per això s’hi han presentat de nou a la tarda. La policia apunta que “no hi havia res que indiqués que ella hi vivia” i, per tant, l’han fet fora del pis de forma immediata.

Els agents li han ofert anar al Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) de l’Ajuntament, però ella s’hi ha negat, tal com afirma el cos policial. També diuen que al matí no han efectuat el desallotjament perquè hi havia una concentració convocada i no volien originar “problemes d’ordre públic”.

Més tard, en un tuit, el compte oficial dels Mossos d’Esquadra ha negat que s’hagi executat cap desnonament. També ha desmentit que hi hagués persones vulnerables al pis, tal com apuntaven algunes entitats. La dona que al matí han identificat dins el pis ha quedat denunciada i serà citada davant del jutge per comparèixer com a investigada.

“Un desnonament al Raval poques hores abans del toc de queda no us sortirà gratis“, ha apuntat el Sindicat d’Habitatge del Raval, dirigint-se als grups de govern de Catalunya (JxC i ERC). La mobilització ha acabat amb aldarulls: un contenidor i un cotxe cremats i un comerç malmès.