La Direcció General de la Policia ha obert una informació reservada a un agent de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), amb funcions de seguretat ciutadana i d’ordre públic, per haver agredit un jove que es va saltar el toc de queda. Alhora, els Mossos han apartat el policia de les seves funcions després de la difusió d’un vídeo d’un veí que va enregistrar l’actuació, que ha cedit a betevé @BcnLegendss.

Els fets van passar la nit de divendres a dissabte, cap a les 0.30 h, a la plaça del Pes de la Palla, al barri del Raval. Segons la versió policial, es van localitzar un grup de 12 persones que consumien begudes alcohòliques i incomplien la restricció de mobilitat i van ser identificades per una patrulla.

En les imatges del vídeo es veu com tres agents identifiquen els membres del grup de joves que s’havien saltat el confinament. Un d’ells discuteix amb un dels nois, a qui colpeja, i després de separar-lo de la resta, l’agredeix i el llança a terra. Allà, el manté immobilitzat durant prop de vuit minuts. Dos mossos més l’ajuden per tal que el noi retingut no es mogui i l’acaben emmanillant.

Segons l’informe policial, el jove va ser identificat, primer, per saltar-se el confinament i, després, detingut i acusat d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i lesions. L’arrestat va passar a disposició judicial dissabte al matí i va quedar en llibertat amb càrrecs.