Els Mossos d’Esquadra han detingut dos dels cinc autors que el 12 d’agost, presumptament, van assaltar un turista quan es disposava a agafar un taxi al Port Olímpic. Un dels integrants del grup va ser detingut el 8 de setembre i l’altre ja compleix pena de presó per un altre robatori violent que va cometre el 28 d’agost. Agents dels Mossos d’Esquadra, conjuntament amb agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí, han identificat la resta dels homes a qui atribueixen els fets, d’entre 22 i 28 anys. Tots tres tenen una crida i cerca en espera que els investigadors els puguin detenir.

Els fets van passar de matinada al Port Olímpic, quan cinc homes van veure un turista que buscava transport per tornar a l’hotel i el van envoltar amb la intenció de sostreure-li els efectes personals, segons informen els Mossos. Tot i ser dins del taxi, el turista seguia sent assetjat. La investigació posterior dels agents especialitzats en la multireincidència han conclòs que la intenció dels lladres era sostreure-li un rellotge de gamma alta.

Lladres multireincidents i coneguts pel pla Tremall

El vídeo dels fets, que va enregistrar un testimoni amb el seu telèfon mòbil, ha permès que els investigadors reconeguin els cinc nois que hi participaven. Es tracta de lladres multireincidents habituals que la policia ja coneix sota el marc del pla Tremall. Segons els Mossos, és un perfil delinqüencial que respon a joves que actuen gairebé sempre amb violència i que acumulen diverses detencions.