Cotxe Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut dos homes a qui acusa de pertànyer a un grup organitzat i violent de lladres que actuava a Eivissa. Segons explica la policia en un comunicat, el grup seleccionava les víctimes als voltants de zones d’oci per després seguir-les i escollir el millor lloc per robar-los –amb violència si s’hi resistien– i fugir ràpidament. El grup s’havia traslladat de Barcelona a Eivissa per l’increment de turisme que es produeix a l’illa a l’estiu i que fa més fàcil la recerca de possibles víctimes.

Els detinguts, de 20 i 28 anys, estan acusats de robar un rellotge d’alta gamma el 18 d’agost a Eivissa. Segons la policia, formen part del mateix grup criminal que ja va actuar la setmana passada. En aquella ocasió, es va detenir un home per un altre robatori i es troba actualment a la presó.

Rellotges d’alta gamma

La Policia Nacional explica que el “modus operandi” –tant a Eivissa com a Barcelona– del grup consisteix a seleccionar una o diverses víctimes en locals i zones freqüentades per persones d’elevat nivell adquisitiu per després seguir-les. Llavors, escullen el moment adequat per actuar de forma ràpida i per sorpresa i garantir la via d’escapament. Segons la policia, els lladres no dubten a utilitzar la violència si la víctima ofereix resistència. Més tard, “desapareixen per un temps de l’escenari delictiu per tornar quan ho consideren convenient”. De fet, no és la primera vegada que es produeix un robatori d’aquestes característiques a la ciutat.

El valor del rellotge recuperat supera els 70.000 €. Precisament, el grup s’havia especialitzat en rellotges d’alt valor, que tenen una “sortida fàcil al mercat negre” i són difícils de “ser localitzats i utilitzats com a elements de prova inculpatòria”.

Les investigacions continuen obertes i no es descarten més detencions i imputacions.