Fa anys que els veïns del barri del Poblenou es queixen de les molèsteis per soroll, concentracions de persones a la via pública i consum d’alcohol al carrer, especialment durant les nits del cap de setmana. Per reforçar la tasca preventiva de seguretat i convivència en aquesta zona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han dut a terme la matinada de divendres a dissabte un macrodispositiu policial, en què hi han participat una cinquantena d’agents. Es tracta d’un operatiu que es repetirà de manera periòdica en aquest punt de la ciutat.

L’actuació de la nit ha deixat com a balanç un total de 184 denúncies per diferents incompliments de les ordenances municipals i les normatives vigents. En total, s’han fet 93 denúncies -amb una sanció de 50 euros- per consumir begudes alcohòliques a la via pública. A més, també s’han multat 30 persones per realitzar necessitats fisiològiques al carrer i també s’han dut a terme 32 actes d’intervenció per venda ambulant, amb què s’han decomissat 289 llaunes de beguda.

En el marc d’aquesta actuació conjunta també s’han posat 14 denúncies per infraccions de trànsit. Dels 109 controls d’alcohòlemia a la zona, 12 excedien els límits permesos i, a més, tres drogotests han estat positius. Els agents també han aixecat quatre actes per tinença d’estupefaents i una per tinença d’armes.

Durant el dispositiu, la Guàrdia Urbana ha inspeccionat un local d’oci del carrer de Pamplona perquè incomplia la normativa -tenia una pista de ball sense permís- i perquè ha excedit l’horari establert.