Mossos Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones en el marc d’un dispositiu policial destinat a evitar robatoris amb violència a la via pública, furts i tràfic d’estupefaents a petita escala. Els arrestats acumulen 92 antecedents per fets similars. L’actuació es va fer aquest dimecres a la tarda a la plaça d’Espanya i rodalia, segons informen els Mossos en un comunicat.

El pla Tremall actua sobre la multireincidència. El formen agents de paisà —a vegades en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional— que actuen a peu de carrer i obtenen informació sobre persones sospitoses i habituals que estan especialitzades en robatoris violents a la via pública i que són multireincidents. L’objectiu principal de l’operatiu és el d’augmentar la percepció de seguretat ciutadana, a través d’identificacions i detencions sobre aquest col·lectiu.

Vigilància de pisos per evitar ocupacions

El pla també preveu la vigilància de pisos i locals per evitar que aquests lladres multireincidents els ocupin, tant per dormir com per utilitzar-los com a magatzem dels objectes que sostreuen i que, posteriorment, introdueixen en el mercat il·lícitament. Actualment, el cos policial té detectats una cinquantena de pisos i locals ocupats.