Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones que intentaven robar les pertinences d’un vehicle estacionat en un aparcament públic de l’Eixample. La detenció la va fer una patrulla de paisà aquest dimarts al migdia. Els agents van veure els dos homes intentant obrir un cotxe aparcat. Quan es van adonar de la presència de la policia, van intentar fugir, però els Mossos els van poder interceptar i els van detenir.

Els dos homes, de 20 i 21 anys, portaven dues lots i un punxó per trencar els vidres dels vehicles. En comprovar-ne la identitat, els Mossos van veure que un dels detinguts acumula 31 antecedents policials.

Més de 400 detinguts en menys d’un any

Els Mossos han alertat d’un increment destacat dels robatoris als vehicles aparcats en pàrquings soterranis durant aquest 2021. De fet, entre el gener i l’agost, la policia ha detingut més de 400 persones per aquest tipus de delicte. D’aquests, 140 actuaven en aparcaments de pagament, mentre que la resta ho feia al carrer o en altres espais.

El Gremi de Garatges de Barcelona ja va alertar al setembre que els robatoris a l’interior dels vehicles estacionats en grans pàrquings s’havien disparat des de l’estiu, i ho atribuïen a l’acció de grups organitzats.