Foto: Mufid Majnun

El Departament de Salut obre la vacunació de la tercera dosi a la franja dels 40 als 49 anys. Des d’aquest dimecres, les persones d’aquestes edats poden entrar al web de cita prèvia de vacunació per demanar dia i hora. Ja fa dies que s’administra la tercera dosi als majors de 50 anys, el personal sanitari i tota la població de risc, així com també està disponible per als vacunats amb AstraZeneca.

Per demanar la tercera dosi de la vacuna covid, cal que hagin passat 6 mesos de la segona dosi en el cas d’haver rebut la punxada amb Pfizer o Moderna. En el cas d’AstraZeneca o Janssen, cal esperar 3 mesos.

Salut remarca la importància de punxar-se la tercera dosi per fer front a la variant òmicron, que ha provocat una explosió de contagis a Catalunya amb una sisena onada de covid-19, i perquè diversos estudis corroboren la baixada d’immunitat mesos després d’haver rebut la segona dosi.

Sanitat espera que un 80 % de majors de 40 anys tinguin la dosi de reforç a principis de març

El Ministeri de Sanitat vol que el 80 % dels majors de 40 anys tinguin la tercera dosi a principis de març. Segons les dades més recents de vacunació, ara hi ha més de mig milió de catalans que ja han rebut aquesta dosi, més d’1,7 milions de persones.