investiguen una dona per conduir amb carnet fals

Des del 29 de desembre ja es pot reclamar la devolució de les multes imposades durant el confinament a Catalunya del primer estat d’alarma, entre el 14 de març i el 21 de juny del 2020. Interior permet fer-ho de forma telemàtica o presencial. T’expliquem com fer-ho en els diferents casos.

Demanar la devolució de les multes de forma presencial

El tràmit es pot fer presencialment a les Oficines d’Atenció al Ciutadà, al registre del Departament d’Interior i als Serveis Territorials. En qualsevol cas, sempre cal demanar cita prèvia per poder tramitar la devolució de les multes imposades durant el primer estat d’alarma.

Devolució telemàtica de les multes

Interior també ha posat en marxa un web des d’on es pot fer el tràmit de la devolució de les multes del primer estat d’alarma. Cal accedir-hi i omplir en formulari (es pot fer amb o sense certificat digital).

Documentació i passos a tenir en compte

  • Documents bancaris necessaris: certificat de titularitat, rebut, llibreta, extracte tramès pel banc o qualsevol document en què consti el nom del titular i l’IBAN. Es recomanar tenir la foto o el document escanejat abans d’iniciar el tràmit.
  • Accedir al formulari i omplir-ne les dades.
  • Adjuntar-hi el document acreditatiu.
  • Enviar el formulari (Interior explica que no cal identificar-se ni signar-lo).
  • Descarrega l’acusament de rebuda: serà el comprovant de l’enviament.

El Departament d’Interior recorda que la devolució de les multes del confinament no seran aplicables si els fets sancionats són posteriors al 21 de juny del 2020 o si no fan referència a la normativa de la covid.

Consultar l’estat de la meva reclamació

Es pot consultar en qualsevol moment l’estat de la nostra reclamació amb el codi o número d’expedient i la identificació (NIF, NIE, DNI o passaport). També es pot fer la consulta telefònica al 012 amb la nostra identificació.

Una vegada verificat que la devolució de la sanció indegudament abonada és procedent, se n’ordenarà l’ingrés en el número de compte facilitat. Si no es pot verificar el pagament de la sanció que ara s’ha de retornar, rebreu una notificació que indicarà els motius del no retorn de la sanció.