conductor bus foto arxiu

Després que aquesta setmana una dona denunciés que un conductor no havia deixat baixar de l’H16 les seves filles, de 18 i 12 anys, la secció sindical de transports de Barcelona CGT Bus ha sortit en defensa del treballador. Segons ha explicat el conductor, les dues noies eren les úniques persones a l’autobús i no van sol·licitar baixar a la parada.

Quan van veure que no parava on volien baixar, li van preguntar quan els obriria la porta i, segons explica el treballador, ell els va respondre que a la parada següent.

Les portes dels autobusos no es poden obrir entre parades

Des de CGT expliquen que tots els conductors d’autobús tenen prohibit obrir les portes del vehicle si no és en una de les parades. No es poden obrir a qualsevol punt del carrer perquè ho impedeix la normativa, pel perill que podria comportar. Normalment la distància entre una parada i l’altra és d’entre dos i quatre minuts.

Així doncs, el sindicat atribueix l’incident a un descuit per part de les dues usuàries, de no polsar el botó per demanar baixar a la parada, o bé que el polsessin però no es marqués bé. I lamenta que això s’hagi capgirat en contra del conductor “i se l’acabi acusant de forma directa o oculta de delictes gravíssims“. La CGT també apunta contra Laia Bonet, que creu que va donar una resposta incoherent en dir que un fet com aquest no tornarà a passar: “Quan algú no torni a demanar la parada, tornarà a passar”.

El Comitè d’Empresa de TB exigeix una disculpa a Laia Bonet

El Comitè d’Empresa de Transports de Barcelona també s’ha pronunciat per donar suport al conductor i demanar a Laia Bonet una disculpa pública als mitjans de comunicació.

Estan indignats amb les acusacions i la repercussió mediàtica i exigeixen a la presidenta que doni suport al col·lectiu de conducció per reparar els danys fets a la plantilla, que ha quedat exposada davant l’opinió pública. Expliquen que ja s’han queixat altres vegades que les reclamacions que s’atenen a través d les xarxes exposen a treballadors amb manca de proves, com en aquest cas.