Edificis mal estat carrer Sigüenza

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona tirarà a terra, i de manera urgent, els tres edificis amb problemes estructurals molt greus del passatge de Sigüenza, al Carmel. La decisió s’ha pres després de constatar que s’han deteriorat encara més i que hi ha risc d’esfondrament. Per això, s’han desallotjat tres edificis més situats a l’entorn per evitar riscos. Aquest desallotjament afecta una vintena de persones.

Inicialment, aquest enderrocament s’havia de fer al juny, però les obres es van aturar perquè podien posar en risc altres finques del carrer. Ara els estudis tècnics encarregats pel consistori conclouen que l’estat dels edificis desallotjats inicialment —ubicats al passatge de Sigüenza, 93, 95 i 97-99— ha empitjorat, fet que impedeix poder-los apuntalar amb èxit, i recomanen aquest enderroc urgent.

Vigilància per evitar riscos

Davant aquesta situació, els serveis tècnics també han recomanat desallotjar tres comunitats de veïns més —carrer de Sigüenza, 91, i passatge de Sigüenza, 91 i 101— per evitar riscos en cas d’esfondrament de les altres finques. Els veïns han estat desallotjats aquest dilluns a la tarda. El govern municipal ha activat un dispositiu per garantir un espai temporal a aquestes persones.

El districte d’Horta-Guinardó garantirà la seguretat de les tres finques desallotjades amb un dispositiu de vigilància.

Els afectats, en hotels i cases de familiars

La preocupació de l’Ajuntament és ara allotjar a les famílies afectades en hotels i cases de familiars. Segons ha informat la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, el consistori està mobilitzant “tots els recursos mobilitzats per trobar habitatges dignes per a unes estades més llargues“. Segons la regidora, la majoria dels afectats han decidit anar a cases de familiars, menys una família de tres persones que s’ha estimat més anar a un dels habitatges del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

La problemàtica de Sigüenza

La problemàtica es va detectar el 29 d’agost de l’any passat, quan els Bombers van haver de desallotjar l’edifici número 95La finca tenia danys estructurals des de feia anys, però la situació es va precipitar quan un veí va treure un dels apuntalaments que s’hi havien instal·lat de manera temporal.

A partir d’aquí, el districte va iniciar una revisió completa de totes les construccions del carrer. L’anàlisi va concloure que calia enderrocar aquests tres immobles, operació que ara, finalment, es durà a terme.