El govern català ha anunciat un nou paquet de mesures anticovid per fer front a la cinquena onada de coronavirus i a una situació epidemiològica que defineix com a “pèssima”. El Procicat ha demanat la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones i ha avançat l’horari de tancament de les activitats —ja siguin de restauració, d’oci, comercials, esportives o culturals— a les 0.30 h. A més, sol·licita als ajuntaments que tanquin els accessos a les platges i les places durant les nits per evitar aglomeracions.

Hospitalitzacions i contagis, en augment

Les mesures del govern català intenten frenar l’augment de contagis i hospitalitzacions. Segons el darrer balanç, actualment hi ha 980 persones ingressades a Catalunya per covid, una xifra que s’ha duplicat en només 10 dies.

Les dades de contagi tampoc no donen un respir. Durant la setmana passada es van aconseguir unes xifres que superen de llarg el rècord de les onades anteriors. Salut va notificar 43.107 positius. Amb dades provisionals dels últims tres dies, això suposa un augment de 12.000 casos més respecte a la setmana anterior.

Simón defineix la situació de “dramàtica”

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha alertat aquest dilluns que la situació a Catalunya pel que fa a la pandèmia de la covid-19 és “dramàtica” i ha considerat “perfectament lògic” aplicar noves mesures de control de la transmissió per intentar atacar l’expansió del virus, que afecta principalment, però no en exclusiva, els grups de persones no vacunades.