Fins a tres edificis del passatge de Sigüenza, al barri del Carmel, hauran de ser enderrocats perquè presenten “problemes estructurals molt greus”. Aquesta és la conclusió a la qual s’ha arribat després d’analitzar l’estructura de tots els edificis afectats d’aquest passatge i del carrer de Sigüenza. L’alerta es va produir el 29 d’agost passat, quan es va haver de desallotjar d’urgència l’edifici del passatge de Sigüenza, 95, per risc d’esfondrament. Un veí va retirar un dels puntals de l’edifici i es van agreujar les deficiències estructurals que ja hi havia l’immoble.

La revisió estructural, encarregada per l’Ajuntament, ha analitzat tots els immobles situats al carrer i al passatge de Sigüenza, és a dir, un total de 83 habitatges situats en 26 edificis. D’aquests edificis, n’hi ha tres que estan en molt mal estat i caldrà enderrocar. Es tracta de la primera finca afectada, el número 95 del passatge, i els dos edificis annexos, els dels números 93 i 97. Els veïns, de fet, ja havien alertat que la finca desallotjada d’urgència no era l’única que patia danys estructurals.

29 veïns afectats per l’expropiació

L’Ajuntament ha comunicat la resolució als veïns aquest divendres al matí i els dona un mes de termini perquè retirin les pertinences i desallotgin els immobles. A les finques afectades hi ha 15 habitatges i 29 veïns afectats. El consistori els hi ha comunicat que se’ls garantirà un allotjament temporal i que s’estudiarà cas per cas per poder-los oferir alternatives d’habitatge.

En paral·lel, també s’iniciarà el procés d’expropiació, i un cop s’acabi s’enderrocaran els tres edificis.