L’Ajuntament de Barcelona ha aturat l’enderrocament de tres edificis amb problemes estructurals molt greus del passatge de Sigüenza, al Carmel, perquè les obres podrien posar en risc la resta de finques que hi ha en aquest carrer. És el que conclouen els estudis tècnics encarregats pel consistori, que ara donen un nou gir al futur d’aquest passatge.

La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha explicat que ara s’han de valorar els danys estructurals dels altres immobles i quants s’han de tirar a terra: “Són uns habitatges que es van construir amb unes tècniques determinades en el seu moment i el problema té a veure amb les formes de construcció“, ha afirmat. Concretament, el passatge de Sigüenza té 22 edificis, tres dels quals estava previst que s’enderroquessin des de l’any passat, i podria ser que la resta tinguin el mateix destí.

passatge sigüenza

Això obligarà el consistori a expropiar els habitatges i a negociar una indemnització amb els propietaris o bé reallotjar-los. La intenció és començar les expropiacions l’any que ve, un cop s’hagi definit la magnitud de l’afectació.

Problemes estructurals existents des de fa anys

A l’octubre, l’Ajuntament va anunciar que tres edificis del passatge s’havien d’enderrocar per problemes estructurals molt greus. Concretament, els números 93, 95 i 97-99. Això va obligar a reallotjar 29 veïns de manera temporal, amb qui el consistori encara està negociant l’expropiació.

Tot va començar el 29 d’agost de l’any passat, quan els Bombers van haver de desallotjar l’edifici número 95 del passatge per risc d’esfondrament. L’immoble ja tenia danys estructurals des de feia temps però la situació es va precipitar quan un veí va treure un dels apuntalaments que s’havien instal·lat de manera temporal. En aquell moment, veïns del mateix carrer ja van advertir que a les finques on vivien també hi havia danys estructurals.