L’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha demanat un acarament entre el comissari dels Mossos, Ferran López, i el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, en el judici al procés. En concret, vol que s’aclareixi si el coordinador dels tres cossos policials per l’1 d’octubre coneixia el dispositiu dels Mossos, en què es preveia desplegar un binomi d’agents a cada col·legi electoral.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Melero ha centrat la discrepància en els dies 29 i 30 de setembre i ha remarcat que, en la seva declaració al judici, Pérez de los Cobos va acusar López de mentir. Si el coronel de la Guàrdia Civil va negar conèixer els plans de la policia catalana amb antelació, el comissari dels Mossos ha afirmat aquest dimecres que sí que els van posar en coneixement del qui era el màxim responsable policial pel referèndum. D’altra banda, l’advocat de Forn també ha detallat que els volen preguntar “qüestions derivades” que tenen interès per a la seva defensa.

Marchena posposa la decisió

Després de deliberar-ho amb la resta del tribunal, el president de la sala, Manuel Marchena, ha explicat que han acordat per unanimitat posposar la decisió. Consideren que seria “prematur” acordar un acarament quan encara no s’ha esgotat tot el material probatori, ni dels testimonis ni de les proves documentals.

Marchena ha remarcat que es tracta d’una via que s’ha d’utilitzar “moderadament” i que és una figura que està prevista “més que com un mitjà de prova, com una forma de contrastar la credibilitat dels testimonis”. El president del tribunal també ha argumentat que el sentit del cara a cara és valorar “aquells aspectes que són absolutament essencials i nuclears respecte de l’objecte del procés”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

Renuncia a la citació d’un altre guàrdia civil

L’advocat també ha demanat que se citi com a testimoni el comandant de la Guàrdia Civil amb qui Ferran López ha dit que va mantenir interlocució sobre les intervencions que anava fent l’institut armat. En concret, ha dit que va ser la persona amb qui va parlar tant el 19 de setembre, quan es van intervenir citacions del referèndum a Terrassa; com el dia 20, coincidint amb la macrooperació en què es van detenir 14 persones i hi va haver la concentració al Departament d’Economia, i també els dies d’abans. “Des de la primera intervenció de la Guàrdia Civil”, ha dit. Tot i això, a l’inici de la sessió de la tarda ha renunciat a aquesta compareixença, que ha considerat “redundant i innecessària”.