Imatge de La Prosperitat

Aquest dimarts, Dia Mundial de l’Autisme, descobrim noves tecnologies que s’han convertit en un factor clau per al tractament i ajuda de persones amb autisme i altres trastorns de la parla, del llenguatge, del moviment i de la visió. La polèmica per la petició de la fiscalia d’investigar alguns votants de l’1 d’octubre i les novetats de la declaració de la renda 2018 són també altres qüestions destacades a ‘El matí de Barcelona‘.


Tecnologies i altres capacitats

El ‘Hashtag Barcelona‘ analitza, a través d’alguns exemples, la importància de les tecnologies, dispositius i aplicacions, que s’han convertit en un suport clau per a persones amb algun tipus de discapacitat. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Investigats nou votants de l’1 d’octubre

La fiscalia ha demanat que s’investigui a nou persones que l’1 d’octubre es van concentrar a l’Institut Pau Claris de Barcelona. Els votants, que han denunciat als agents de la policia espanyola per lesions, ara s’enfronten a una possible acusació per resistència i desobediència greu ja que, segons el ministeri públic, les imatges aportades al judici demostren que van obstaculitzar la intervenció policial. En parlem amb el president de Drets, Sergi Blàzquez:


Les novetats de la declaració de la Renda

Avui comença el termini de presentació de la renda 2018 a través d’Internet i per telèfon. Enguany, la campanya de la renda presenta novetats, sobretot per les rendes més baixes, les famílies nombroses, les prestacions de maternitat i paternitat i els autònoms. En parlem amb Lluís Basart, professor de Dret Tributari de la UOC:


L’actualitat a les xarxes

Ni el Papa de Roma va poder salvar ahir les xarxes socials del primer dilluns de feina després del canvi horari. Hi ha hagut algunes baixes i molt mala llet, com sempre. Es va parlar del Papa, dels homosexuals i de Messi com el nou Déu, però també dels canvis de bolquers que va evitar Albert Rivera. Cayo Lara va recordar el PER als andalusos que recolzen la independència i seguim sense poder dir prisispilítics. Ens ho explica el Toni Noguera:


La fonoteca

Com ha evolucionat la lluita contra la contaminació a la ciutat? El Nil Via ens en fa memòria, des de l’aposta pels anomenats pulmons verds, com a mesura estrella, fins a les restriccions de trànsit més actuals:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: