Manifestació de la sanitat concertada

Els sindicats UGT, CCOO i SATSE han decidit ajornar la vaga de la sanitat concertada que havia de començar aquest dimecres i fins divendres. El detonant per desconvocar l’aturada ha estat la convocatòria de la taula negociadora del conveni col·lectiu. Els sindicats expliquen que la reunió s’ha de celebrar “de manera immediata” i que “amb l’objectiu de trobar solucions en el marc de la negociació col·lectiva estatutària”, han decidit posposar l’aturada fins al juny.

Els professionals sanitaris de la concertada reclamen millores en les condicions laborals i professionals i la recuperació del poder adquisitiu perdut. Unes reclamacions que ja els van portar a convocar una aturada al gener, que també es va acabar suspenent.

La vaga s’havia anunciat com a mesura de pressió contra els acords presos entre les patronals i Metges de Catalunya al marge del conveni. A parer dels sindicats, aquests acords trencaven el marc legal de negociació i posaven en risc el II Conveni Col·lectiu del SISCAT (Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya), que integra les xarxes assistencials en un sol sistema i que afecta prop de 50.000 treballadors.

Si no hi ha acord, vaga al juny

Si les negociacions no prosperen els treballadors es plantegen fer vaga els dies 18,19 i 20 de juny. Els sindicats també han desconvocat la concentració de protesta que havien de fer davant l’Hospital Sant Joan de Déu.

Els sindicats valoren que s’hagi reconegut el conveni “com l’únic instrument legítim per establir les condicions del sector i la protecció de l’eficàcia dels acords que ja consten en el conveni, principal reivindicació que va motivar l’origen d’aquest conflicte”. Els representants dels treballadors diuen que, amb l’objectiu “de trobar solucions en el marc de la negociació col·lectiva estatutària”, han volgut donar-se un marge de temps “per restablir ponts”.