La Guàrdia Civil ha intervingut a la seu de l’empresa Unipost a Terrassa més de 45.000 certificats de notificació tancats, disposats per ciutats i poblacions de Catalunya, per al seu enviament a ciutadans en el procés d’organització del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional. Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, el nombre de certificats de notificació confiscats podria suposar el 80 % de les comunicacions necessàries per cobrir les taules electorals.

L’operació de la Guàrdia Civil ha arrencat cap a dos quarts de cinc de la matinada quan sis furgonetes han fet acte de presència a les dependències de l’empresa de missatgeria Unipost a Terrassa. Segons han explicat alguns treballadors, s’hi han trobat diverses caixes que podien contenir notificacions per a les meses electorals de l’1-O, però no les podien comissar perquè no tenien ordre judicial.

La comitiva judicial no ha arribat fins a dos quarts de cinc de la tarda però no ha pogut accedir a l’interior de l’empresa fins tres hores després, perquè s’han trobat amb un grup de manifestants asseguts a terra que no els han deixat passar. La Policia Local de Terrassa i els Mossos d’Esquadra han intentat negociar amb ells, però no ho han aconseguit, i els han desallotjat un per un passades les 19 h.

El Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Terrassa, en funcions de guàrdia, ha ordenat que s’intervinguin tots els sobres que la Guàrdia Civil ha trobat a la seu de l’empresa de missatgeria. Segons el jutge han trobat una quantitat abundant i ingent de sobres amb el logotip de la Generalitat, que contenien notificacions preparades per enviar als membres de les meses. Ha ordenat que s’intervinguin tots aquests sobres i, un cop a seu judicial s’ha procedit a comprovar que realment contenien documents directament relacionats amb la preparació del referèndum. La Guàrdia Civil ha fet aquest escorcoll en el marc de la investigació que fa el TSJC al govern català per desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. Segons el jutjat de Terrassa, cal investigar si l’empresa Unipost està participant com a cooperador necessari del delicte de la malversació de fons públics.