Davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, treballadors i ciutadans s’han concentrat per protestar contra els escorcolls. La multitud aplegada ha cridat a favor de la “independència” i “votarem”, alhora que han alçat cartells amb el següent missatge: “Votarem per ser lliures”. En alguns moments, també han entonat ‘L’estaca’, de Lluís Llach. Una imatge que s’ha repetit a les portes del Departament de Governació, de l’Agència Tributària i de la Secretaria General d’Economia i Coneixement. Fins aquí també s’hi han acostat el president de l’ANC, Jordi Sánchez; Joan Tardà, diputat d’ERC al Congrés; Ramon Tremosa, del PdeCAT, i les regidores de la CUP Capgirem Barcelona Maria José Lecha i Maria Rovira.

Les protestes estan deixant imatges curioses. Al Departament d’Afers Exteriors, per exemple, els funcionaris han llançat suposades paperetes de l’1-O per la finestra. Per part dels concentrats, s’ha sentit el cant “on estan les paperetes?” que es va fer viral després de l’escorcoll al setmanari ‘El Vallenc’. A banda de pancartes i estelades, la multitud també ha dut clavells a les mans.

A la seu del Departament d’Economia s’ha desplegat a la tarda una gran pancarta. Diversos voluntaris han repartit aigua i menjar als concentrats davant de la seu. Molts ja fa hores que hi són. Les entitats han cridat a fer una mobilització conjunta a les 20 h, tot i que el gruix de gent ja era massiu des de primera hora del matí. Alguns manifestants no tenen intenció de marxar, de fet, han clamat missatges com “aquesta nit la passareu aquí” als agents de la Guàrdia Civil que encara es troben escorcollant la seu del departament. A partir de les 20 h s’han començat a fer actuacions musicals i parlaments.

Entre crits, xiulets i cants, les entitats sobiranistes han desconvocat la concentració pels volts de la mitjanit. Tot i això, alguns dels milers de manifestants han assegurat que no es mouran de la conselleria d’Economia i que s’hi quedaran, si cal, tota la nit. L’ANC i Òmnium Cultural han fet una nova crida a la mobilització: animen a la ciutadania a tornar a sortir al carrer aquest dijous per manifestar-se de manera permanent. Els han citat a les 12 del matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El món universitari se suma a la protesta

Els estudiants universitaris s’han sumat a la mobilització després que diferents sindicats hagin fet una crida a buidar les aules. Centenars d’alumnes han baixat des de la Zona Universitària per afegir-se a la protesta multitudinària de la Rambla. A partir de Francesc Macià, han ocupat el tronc central de l’avinguda Diagonal amb pancartes i crits a favor del referèndum.