Segons ha denunciat una de les víctimes al seu perfil de Twitter, els fets van passar la matinada de dissabte a la discoteca Catwalk, al Port Olímpic. Ell i la seva parella eren al lavabo d’aquest local quan els vigilants de seguretat van rebentar-ne la porta, que els va caure a sobre i va provocar lesions a la cara i el coll d’un d’ells, i els van fer fora “com un sac de patates, com si no fossin humans”, relata.

#agresion #homofobo #agresionhomofoba #homofobia #españa #barcelona @ClubCatwalk2004 pic.twitter.com/ASorWpK78B

— Frederic Prat (@friedriich92) 30 de març de 2019

Segons han explicat a TV3, els vigilants no els van donar cap explicació en cap moment sobre el perquè havien actuat d’aquella manera. Els joves han presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra i també a l’Observatori contra l’Homofòbia i a l’Oficina per a la No Discriminació. Precisament, l’Observatori contra l’Homofòbia ha explicat a betevé que estan rebent nombroses incidències relacionades amb espais d’oci nocturn. En aquest sentit, l’entitat estudia poder instal·lar punts d’informació i atenció a possibles víctimes en aquest tipus d’establiments.

L’Observatori contra l’Homofòbia també va denunciar fa uns dies que hi ha un repunt important dels atacs homòfobs a Barcelona. En els tres primers mesos del 2019 s’han més que duplicat respecte al mateix període de l’any passat. L’Observatori té constància de 17 casos, nou més que el 2018, quan se’n van produir vuit.

Catwalk nega que es tracti d’una agressió homòfoba

La discoteca Catwalk ha explicat a betevé que ha conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació. Argumenta que la parella estava tancada en un mateix bany i que  la política de l’empresa és, en aquests casos, fer fora els clients per evitar un possible consum de drogues. Catwalk assegura que en aquest cas no es pot “esbrinar” l’orientació sexual del client i que van tenir la “mala sort” que en fer-los fora un d’ells es va fer mal amb la porta del lavabo. La discoteca afegeix que en la seva llarga trajectòria mai no ha tingut en compte l’orientació sexual ni dels treballadors ni dels clients del local i posa com a exemple que el 27 d’abril hi ha programada una festa destinada principalment a públic homosexual.