Fins a tres membres del govern de la Generalitat han avisat aquest dimecres al matí al Parlament que “les coses no van bé” i que “probablement” s’haurà de fer un “pas enrere”. A la sessió plenària per analitzar les mesures adoptades pel govern per fer front a la pandèmia hi han participat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Verges, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Tots ells han estat contundents a l’hora d’analitzar la situació epidemiològica actual i l’empitjorament de les dades. De fet, Aragonès considera que els propers dies són “clau” per frenar la tendència de contagis i evitar noves mesures restrictives.

La intervenció més contundent ha estat la del conseller d’Interior, que ha demanat a la ciutadania un “darrer intent” perquè el govern “no es vegi en la obligació de tirar enrere”. Sàmper ha demanat ser “curosos i seriosos” amb les decisions de cadascú, i no posar per davant dels interessos socials per davant dels personals.

Demano a la ciutadania que fem un darrer intent”
Miquel Sàmper, conseller d’Interior

Vergés: “Estic molt preocupada per les dades del país”

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha dit que el govern està en “alerta i preparat” per prendre les decisions que “siguin necessàries” sobre el pla de Nadal. De fet, ara mateix també està sobre la taula què cal fer amb el pla d’obertura, i si cal fer passos enrere. “Prendrem les millors decisions”, ha assegurat. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anat més enllà i aquest dimecres s’ha mostrat partidari de reduir la mobilitat i la interacció social “com més aviat millor”.

Vergés s’ha mostrat “molt preocupada personalment” per les dades epidemiològiques i també ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per complir amb les mesures els propers dies.