Un metge posant-se guants
Imatges de Francisco Àvia_Hospital Clínic

(ACN) Salut fa una crida per contractar sanitaris de diferents especialitats davant de l’augment de casos de coronavirus dels darrers dies. En un missatge publicat la setmana passada en els canals per a professionals, Salut busca que sanitaris amb disponibilitat per ser contractats s’apuntin al registre habilitat fa uns mesos davant de l’emergència sanitària per garantir continuar amb el servei assistencial i l'”eficàcia dels serveis sanitaris”.

El registre està obert a tots els perfils sanitaris, com metges, infermers, auxiliars de geriatria, fisioterapeutes, psicòlegs, treballadors socials o zeladors, entre d’altres. També s’obre una borsa per a administratius i especialistes en salut pública per a l’enquesta de casos i identificar-ne els contactes.

Cinc crides en tota la pandèmia

El CatSalut ha fet diverses crides als professionals sanitaris durant la pandèmia. La primera, a finals de març, va anar dirigida a tots els professionals sanitaris per cobrir els espais hospitalaris temporals que s’estaven obrint. La segona va ser a l’abril, per incorporar-se a les residències de gent gran.

La tercera crida va ser a principis de juliol davant del brot del Segrià: aleshores es buscaven especialment professionals d’infermeria, metges de família, internistes, intensivistes o d’urgències i tècnics auxiliars (TCAI). La quarta publicació va ser a finals de setembre, dirigida a professionals d’infermeria per treballar al 061 Salut Respon davant de l’increment de trucades sobre la covid-19.

Personal per rastrejar casos i contactes

D’altra banda, aquest dilluns s’ha publicat una borsa de treball per incorporar personal per fer les enquestes de casos i identificació de contactes de les persones amb coronavirus. Els perfils que busquen són, concretament, administratius i titulars superiors especialistes en salut pública.

Aquesta borsa de treball s’obre després que el govern acordés crear la setmana passada el Programa de salut pública per a la realització de les enquestes de casos i la recollida de contactes davant de l’emergència sanitària. La previsió és incorporar fins a 500 persones més als equips de rastreig de coronavirus a Catalunya.