Gent passejant amb l'Arc de Triomf de fons

L’increment de contagis sobtat des de l’inici de l’octubre ha fet créixer la pressió assistencial als hospitals, que veuen com les UCI es van omplint dia rere dia. El mateix passa amb la corba d’ingressats per coronavirus, que tampoc no es frena i ha superat el llindar dels 2.000 aquest dilluns.

El tancament de bars i restaurants s’hauria de començar a notar en la corba de contagis però, segons Daniel López Codina, membre del grup de recerca BIOCOM-SC de la UPC, “no hi ha indicis” que acabi influint en una incidència menor del virus. Per això, López Codina veu encertada la proposta que estudia el govern de la Generalitat de fer un confinament els caps de setmana. De fet, ho considera una última oportunitat per evitar el confinament total.

“Si les mesures no funcionen hem de ser conscients que seria convenient fer un tancament global com el del març però de més curta durada”, ha explicat a betevé. “En aquesta ocasió no caldria abaixar tant la incidència, sinó reduir-la de manera prou important per poder tenir l’epidèmia controlada amb mesures més o menys estables com les que tenim ara mateix”, ha afegit.

En la mateixa línia, l’investigador de la Universitat de Leicester i de la UOC Salvador Macip considera que “el confinament de cap de setmana podria ser útil per reduir el nombre de casos”. Assegura que ens trobem en un punt clau en el qual cal posar “el màxim de mesures restrictives per evitar arribar a un confinament total”.