classe buida inici curs escolar

(ACN) Els sindicats de l’ensenyament concertat USOC, UGT i CCOO han reclamat al Departament d’Educació rebaixar les ràtios alumne/professor i revisar els protocols dels centres davant el coronavirus, així com la resposta dels serveis mèdics. També demanen que es revisi el criteri de definició de contacte estret.

Segons una enquesta d’aquestes organitzacions, el 75 % del personal vulnerable se sent desprotegit i el 90 % dels enquestats alerten sobre la infradotació de les plantilles extraordinàries per la covid als centres concertats, així com la poca claredat de les instruccions dels departaments de Salut i Educació. A més, han apuntat que la prevenció de riscos laborals “ha estat una de les baules més febles en relació amb el personal vulnerable”.

Els sindicats també han fet referència a la “manca de diàleg” del Departament d’Educació i han reiterat la sol·licitud d’una reunió amb la conselleria “que ha estat negant la negociació durant tots aquests darrers mesos”, han dit. Igualment, han assegurat que “no ha funcionat bé la prevenció, ni l’accés als serveis mèdics, ni la resposta d’aquests”.