oficina denúncies Guàrdia Urbana

Cinc sindicats de l’Ajuntament han demanat a la gerent municipal que es creï un permís retribuït per als treballadors públics que hagin de quedar-se a casa cuidant un menor a càrrec confinat pel coronavirus. En concret, CCOO, UGT, la Intersindical i SAPOL signen una missiva, i el CSIF en signa una de segona.

El primer escrit demana que s’activin “totes les mesures de protecció de la plantilla, així com la conciliació familiar i la flexibilitat”, i que s’adopti el permís retribuït per cuidar els fills confinats, tal com ha fet la Generalitat. Per la seva banda, el segon escrit lamenta que “no pot ser que es discrimini pel fet de pertànyer a una administració o a una altra”.

A més, tots cinc sindicats coincideixen a reblar que cal insistir en el teletreball: “És urgent que tots els treballadors municipals treballin de manera telemàtica, i que ho facin de forma presencial només els serveis essencials”, rubrica el CSIF.

“Són millors les mesures de l’Ajuntament”

Es dona la circumstància que la setmana anterior, en la Comissió de Presidència, ERC va presentar una proposició perquè l’Ajuntament implanti el permís retribuït per als pares i mares amb un fill confinat, en espera que l’Estat reguli un permís d’aquesta naturalesa. Malgrat que la proposta va rebre el sí majoritari dels grups, el govern municipal s’hi va oposar.

La regidora de Règim Intern, Montserrat Ballarín, va dir en el debat de la proposició que “són millors les mesures que estem fent a l’Ajuntament” perquè ja garanteixen el teletreball i una millor conciliació. Segons va explicar, el consistori ja preveu permisos per no anar a treballar presencialment quan hi hagi dependents a casa, i els treballadors municipals també tenen una borsa de 80 hores de conciliació a recuperar trimestralment.

Per tot plegat, Ballarín va assegurar que “a l’Ajuntament tenim un ampli ventall de mesures que donen resposta adequada i suficient a tots els casos de treballadors municipals que s’hagin de quedar a casa cuidant els fills”. A banda dels grups del govern (BComú i el PSC), el PP va ser l’únic partit a votar en contra de la proposta de permís retribuït.