Què faran les persones que dormen al carrer és un dels interrogants que planteja el toc de queda pel coronavirus a Catalunya i, en especial, a Barcelona. Des d’Arrels Fundació tenen dos neguits: els preocupa que els cossos policials les multin per saltar-se el confinament nocturn ─com ja van denunciar el març─ i també que, com que hi ha menys gent al carrer, estiguin més exposats a patir agressions i que aquestes quedin impunes.

Ferran Busquets, director de l’entitat, recorda que durant el primer estat d’alarma van morir tres persones sense llar a la ciutat de forma violenta. Pel que fa a les multes, segons Busquets, els consta que Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra ho tenen present. De fet, aquest dilluns el comissari en cap de la policia catalana, Eduard Sallent, ha explicat que la intenció és, a través de les policies locals, activar els Serveis Socials i derivar a albergs.

Sense llar toc de queda
El Watson, que viu al carrer, passeja pels Jardins de Rubió i Lluch

L’Ajuntament llança retrets a la Generalitat

Mentre Arrels insisteix que l’antídot és solucionar la crisi de l’habitatge, l’Ajuntament insta la Generalitat a engegar més mesures per als sensesotre. El govern municipal reclama al català que detalli “amb urgència” en què es concretaran els 20 milions d’euros que aquest diumenge va anunciar que dedicaria al col·lectiu. D’altra banda, el consistori es compromet, assegura, a mantenir 500 de les 700 places extraordinàries obertes a l’inici de la pandèmia.