L’acaldessa, Ada Colau, ha concretat que l’Ajuntament cedirà als CAP 25 espais per fer proves PCR i un circuit de seguiment dels positius. En concret, seran en “equipaments municipals i a l’espai públic, on es puguin instal·lar carpes”. Així, Colau ha detallat l’anunci que va fer aquest dijous.

La cessió d’espais per fer les proves PCR se suma als 45 altres espais que l’Ajuntament ja va cedir als CAP de cara a la campanya de la vacunació de la grip: “Ara estem treballant en un segon llistat per arribar fins a 70 espais”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha dit que els primers 45 espais ja estan funcionant a ple rendiment.

En paral·lel a la iniciativa municipal, Colau també ha demanat a la Generalitat que reforci el personal a l’atenció primària. “La Generalitat tá la capacitat de contractació que li dona l’estat d’alarma, i trobo a faltar que s’anunciï el reforç tan demanat de la sanitat pública”, ha sentenciat l’alcaldessa.

L’Ajuntament estudia mesures als parcs

Davant de les imatges vistes aquest cap de setmana, amb aglomeracions en alguns parcs i jardins públics de la ciutat, l’Ajuntament està estudiant mesures restrictives perquè es mantinguin les mesures de seguretat a l’espai públic. “Estem treballant per veure com podem controlar les aglomeracions”, ha admès el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia.

Mentre no arribin les noves mesures, el govern municipal ha posat en valor que diumenge, amb la presència de Guàrdia Urbana i d’informadors, “hem fet un pas endavant”, tot i que als parcs de Collserola i de la Ciutadella “serà necessari fer-hi alguns avenços més”.