Exterior cinema Floridablanca

El Gremi de Cinemes de Catalunya celebra la decisió de la Generalitat d’ampliar fins a les 22 h l’obertura de cinemes i teatres durant l’aplicació del toc de queda. El president del Gremi, Camilo Tarrazón,  qualifica de “molt positiva” aquesta excepció horària de l’activitat cultural, que gaudeix d’una hora més de marge sobre la resta d’activitats que han de tancar a les 21 h. “Aquesta hora de més és la diferència de ser i no ser per a les activitats culturals”, ha assegurat.

 Una hora que garanteix l’obertura de sales

Tarrazón celebra la coordinació que s’ha establert amb la conselleria de Cultura a l’hora d’establir l’horari del toc de queda. Recorda que els cinemes ja tenen l’aforament reduït al 50 % , i que amb l’escenari inicial del toc de queda de tancar a les 21 h significava que les sales es quedaven amb menys de la meitat de les sessions. “Això feia difícil a molts cinemes continuar oberts”, segons Tarrazón. De fet, a Barcelona durant la pandèmia, ja han tancat dues sales de cinema. Els Méliès, que van anunciar el tancament al juliol, i els Cinemes Texas que van dir que tancaven fa només uns dies.

Sobre les restriccions horàries que imposa el toc de queda, Tarrazón creu que cada cinema trobarà “respostes individuals” per fer-hi front, com ara sessions matinals els caps de setmana. Entre setmana, els cinemes tenen difícil programar sessions en horaris diferents. “Hem de trobar la manera d’estirar per davant, perquè no ho podem fer per darrere”, assegura el president del Gremi.